Voorontwerp

Het voorontwerp is een work-in-progress: we onderzoeken verschillende opties en varianten en moeten nog bijsturen in functie van het budget.

Zo moest bvb. de ondergrondse garage er wegens te duur al aan geloven. In het verkoopdossier dat we moeten respecteren wordt immers ook een max. aantal parkeerplaatsen vastgelegd - doorgaans is er enkel een minimum aantal.

inkom en common house gelijkvloers

 

St Denijsestraat 11-15 zal op de gelijkvloers open zijn voor parkeerplaatsen en doorgang voor fietsers naar de fietsenstalling in de tuin.

Er is ook een fietsenstalling vlakbij de voordeur. We zetten volop in op deelwagens, (deel)fietsen en openbaar vervoer.

De hoofdingang bevindt zich tussen de bomen, goed zichtbaar vanaf het rondpunt, maar toch op enige afstand. De belangrijkste gemeenschappelijke ruimte ligt vlakbij de hoofdingang, waar iedereen dus dagelijks passeert. Zo zien we wat er gebeurt, en of het de moeite loont even binnen te wippen. De precieze inrichting ligt nog niet vast.

Zo kan de centrale keuken er bvb uit gaan zien:

gemeenschappelijke keuken

 

De gemeenschappelijke ruimte is oranje ingekleurd. De individuele woonunits krijgen een kleur volgens het type:

typologie van de woon-units

 

De bouwmaterialen liggen vandaag nog niet vast. De binneninrichting van de woonunits wordt door elk gezin voor zichzelf gekozen. Voor het indienen van de bouwaanvraag zal de groep wel een aantal keuzes vastleggen voor de niet-gereserveerde woningen.

Dat zal gaan over

  • de plaats van de nutsvoorzieningen voor aansluiting van keuken en badkamer
  • grootte en positie van de ramen
  • positie van de voordeur
  • positie en grootte van het privé-terras

Ondanks al deze onbekenden, kunnen we toch nu al een glimp geven hoe het gebouw er zal ongeveer zal uit zien:

langs de passerelle op nivo 1

 Vanaf de straat, ziet het er ongeveer zo uit:

helicopterperspectief